Sensovalmennus

Sensovalmennus

Mikä ihmeen sensovalmennus? Sensovalmennuksessa käytetään toiminnallisen neurotieteen sensomotorista metodia, jonka avulla pystymme testaamaan asiakkaan hermoston synnynnäiset vahvuudet. Metodin avulla pystymme selvittämään asiakkaan parhaat tavat toimia vahvuuksiesi mukaan esimerkiksi työelämässä tai vapaa-ajalla. 


On sanomattakin selvää, että se mikä toimii toisille ei välttämättä toimi sinulle. Tällä hetkellä tunnemme 192 erilaista hermostoa, joista jokainen toimii eri tavalla esimerkiksi kohdatessaan arjen haasteita. Sensovalmennuksen avulla testaamme mitkä ovat sinun hermostosi vahvuudet näistä 192 erilaisesta kombinaatiosta ja opetamme sinua hyödyntämään vahvuuksiasi sekä ymmärtämään hermostosi ja aivojen toimintaa.
 

Sensovalmennuksella pystymme antamaan sinulle arvokasta tietoa miten sinun hermostosi aktivoituu ja millaiset viestit tai asennot auttavat sinun hermostoasi syttymään. Mitä tämä sitten tarkoittaa? Aivomme reagoivat erilaisiin ärsykkeisiin eri tavalla. Esimerkiksi sama verbaalinen viesti voi saada toisen syttymään tekemiseen ja toisen se taas sammuttaa. Sama pätee erilaisissa kehon asennoissa. Sama asento voi aktivoida toisen hermoston ja toiselle käy päinvastoin. 

 

Miksi sinun tulisi tietää oma hermostosi?

Logiikan käyttö

Stressin sieto

Jokainen meistä käsittelee stressiä eri tavoin. Eri tehtävät ja asiat stressaavat erilaisia hermostoja eri tavoin ja jokaisella hermostolla on omat tavat vähentää stressiä. Kun osaat tunnistaa sinun hermostosi tarpeet ja oman stressikäyttäytymisen, pystyt toimimaan paremmin niin arjessa kuin työelämässäkin. Ja mikä parasta, osaat välttää stressiä hyödyntämällä hermostosi vahvuuksia!

Olet varmaan joskus kuullut, että ihmiset tekevät päätöksiä joko tunne edellä tai järki edellä. Riippuen hermostosi vahvuuksista, meitä ohjaa joko rationaalinen logiikka tai affektiivinen logiikka. Käytämme siis ensijaisesti jompaa kumpaa näistä. Ymmärtäessä oman ja mahdollisesti myös läheistesi/työkaveidesi logiikan käytön, osaatte välttää turhia konflikteja ja toimimaan tehokkaammin. Hyvä kuitenkin muistaa, että jokainen meistä käyttää kyllä molempia tapoja käyttä logiikkaa!

Motivoidumme eri tavoin tekemiseen riippuen hermostomme vahvuuksista sekä myös niin sanotuista vaikuttimista. Kun tiedät mikä juuri sinua sytyttää, pystyt suoriutumaan tehokkaammin arjen haasteista ja pitämään motivaatiosi yllä erilaisissa tehtävissä. Joillekin esimerkiksi motivoitumiseen riittää yhdessä tekeminen ja toinen taas kaipaa tehtävilleen riittävästihaastetta. Tiedätkö miten sinun hermostosi syttyy tekemiseen?

Jaksaminen ja palautuminen

Konfliktien välttäminen

Hermostot sopivat keskenään yhteen eri tavoin. Osalle saattaa syntyä keskenään hyvin paljon konflikteja sillä hermostot tarvitsevat erilaisia asioita ja tekevät asioita eri tavoin.  Etenkin työpaikalla on hyvä osata välttää näitä turhia konflikteja sillä usein tavoite on sama vaikka työtavat eroavatkin toisistaan. 

Eri hermostoja kuormittavat erilaiset asiat ja ympäristön tuomat ärsykkeet saattavat kuormittaa toisia paljon enemmän kuin toisia. Palautuminenkin tapahtuu eri tavoin hermostojen välillä. Siksi olisikin tärkeää tietää millaiset asiat sinua kuormittaa turhaan ja miten sinä palaudut parhaiten.

Ajanvarauskalenteriin pääset klikkaamalla alta!


 

Voit myös laittaa meille sähköpostia tai ottaa yhteyttä viereisellä lomakkeella.
(Tarkasta roskapostikansiosi, jos et saa vastausta 24h sisällä)


 

Nimi *
Sähköposti *
Puhelinnumero
Sijainti *
Viesti

Sensovalmennus

Sensovalmennuksessa kartoitamme hermostosi synnynäiset vahvuudet ja käymme läpi miten pystyt näitä hyödyntämään käytännössä. 

-Sensoprofiilin kartoitus
-Vaikuttimien kartoitus

Sensomotorinen valmennus

109€

Duo sensovalmennus

99€

Erilaiset työtehtävät sopivat eri hermostoille ja eri hermostot tarvitsevat myös työympäristöltä erilaisia puitteita pysyäkseen tehokkaina. Osa meistä esimerkiksi tarvitsee tarkat työtehtävät ja tiedon kokonaisuudesta pysyäkseen pois ylimääräisestä stressistä. Ja osalle taas riittää työtehtävän anto ilman sen kummempaa pohjustamista. 

Työelämässä sinun olisi hyvä tietää oma hermostosi sillä silloin pystyt suoriutumaan työtehtävistäsi paremmin ja osaat välttää stressiä sekä toimimaan paremmin stressin alaisena. Toisin sanoen tehokkuus paranee.
Kun tiedät myös työkavereidesi hermoston tarpeet, osaatte välttää turhia konflikteja ja pystytte toimimaan yhteen paljon tehokkaammin. 

Kiinnostaako tietää millaisia vahvuuksia työpaikallasi on? Tulemme mielellämme kartoittamaan hermostot ja kertomaan miten niitä kannattaa hyödyntää niin yksilöinä kuin osana työyhteisöä.

Kysy rohkeasti tarjous juuri teidän työyhteisölle!


 

Työelämä ja sensovalmennus

Urheilu ja sensovalmennus

Sensovalmennuksesta saadaan paljon hyötyjä myös fyysiseen suorittamiseen. Mikäli sinua kiinnostaa tietää miten pystyt hyödyntämään sinun hermostoa sekä aivoja erilaisissa fyysisissä aktiviteeteissä niin käy tutustumassa meidän Train with brain sivuihin klikkaamalla alta!